Ruilen en retourneren

Bedenktijd/retour

Het kan wel eens voorkomen dat u een bestelling retour wilt sturen. Wellicht omdat het product toch niet bevalt of misschien is er een andere reden is waarom u de bestelling toch niet zou willen hebben. Wat de reden ook is, u heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Deze kosten bedragen circa 7,25 per pakket, raadpleeg voor de exacte tarieven de website van uw vervoerder. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via info@katrutseldesign.be. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

Mocht het product beschadigd of de verpakking meer beschadigd zijn dan nodig is om het product te proberen, dan kunnen we deze waardevermindering van het product aan u doorberekenen. Behandel het product dus met zorg en zorg ervoor dat deze bij een retour goed verpakt is.

 

Product ruilen?

Wilt u uw product ruilen? Dat is helemaal geen probleem. U kunt hiervoor contact opnemen met info@katrutseldesign.be. 

 

Ik heb een verkeerd bezorgadres doorgegeven!

Per ongeluk een verkeerd bezorgadres doorgegeven? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. We proberen dan de bestelling nog voor u te wijzigen.

Bij de ontvangst van de bestelde goederen, moet de cliënt of de bestemmeling de goede staat van het geleverde goed nagaan en kennis nemen van de gebruiksvoorwaarden en instructies die aan hem werden verstrekt.

 

De koper dient de geleverde producten of artikels bij ontvangst te controleren. Indien de geleverde producten of artikels niet precies overeenstemmen met de bestelling, een gebrek vertonen (een breuk bijvoorbeeld), of onvolledig zijn de koper onmiddellijk www.katrutseldesign.be op straffe van verval hiervan per e-mail te verwittigen en desnoods contact op te nemen met Katrutsel design alvorens tot gebruik over te gaan.

 

Cliënten of de bestemmelingen van de goederen onthouden zich van elke gedeeltelijke of gehele wederverkoop.

In het kader van de verkoop op afstand aan consumenten, heeft de consument, krachtens boek VI “Marktpraktijken en consumentenbescherming” van het Wetboek Economisch Recht, het recht aan www.katrutseldesign.be mee te delen dat hij afziet van de aankoop, zonder betaling van een boete en zonder opgave van motief, binnen de 14 kalenderdagen vanaf de dag die volgt op de dag van levering.

Omdat de stoffen na bestelling voor je op maat worden geknipt is het niet mogelijk deze retour te zenden. Wij wijzen je erop dat de kleuren zoals die via een afbeelding op je computerscherm of telefoon worden weergegeven kunnen afwijken van de werkelijke kleuren. Dit heeft te maken met scherm instellingen en kunnen we helaas niet voorkomen worden. Indien er een klacht is in verband met gebreken aan de geleverde stof willen wij je vragen om even contact met ons (www.katrutseldesign.be) op te nemen zodat we het in samenspraak kunnen oplossen. Retourneren van stoffen is alleen mogelijk de stoffen niet gewassen of geknipt zijn.

 

Indien de goederen zijn toegezonden aan Katrutsel design onder de juiste voorwaarden en binnen de termijn van 14 dagen, engageert www.katrutseldesign.be zich ertoe de betalingen door de cliënt gedaan terug te geven. In het geval waar de leveringskosten initieel gedragen waren door www.katrutseldesign.be (bevel van een bedrag rechtgevend op een levering “gratis verzending” of in geval van promotie) dan worden die kosten in mindering gebracht op het terug te geven bedrag van de cliënt. De terugbetaling zal uitgevoerd worden in een tijdsbestek van maximum 1 maand te beginnen vanaf de ontvangst van de koopwaar door www.katrutseldesign.be.

Wanneer een pakket niet in ontvangst genomen werd ondanks passage van de vervoerder, wordt het teruggezonden naar www.katrutseldesign.be en wordt de bestemmeling verwittigd via e-mail. Een bijkomende levering kan door de cliënt gevraagd worden en hij zal hiervan de kosten dragen (zelfs indien de eerste verzending gratis was). Bij het kenbaar maken van het niet ontvangen van een bestelling, zal www.katrutseldesign.be rekening houden met de gegevens inzake de levering verkregen door de koerierdienst.